Aa

Aa

Шалтери у ПИО Фонду су прошлост

Шалтери у ПИО Фонду су прошлост

Читај ми

БЕОГРАД - Од 15. марта сви послодавци моћи ће на сајту ПИО фонда да попуне и предају електронски образац М4, с подацима о зарадама и стажу запослених у претходној години.

"Зашто се чекало овако дуго, ја заиста не знам, али важно је да су шалтери у ПИО Фонду за нашу привреду део мрачне прошлости," изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин на отварању скупа под називом "Електронска пријава М4", на којем су говорили и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж и директорка РФ ПИО Драгана Калиновић.

У Србији 204.000 правних лица и 233.000 предузетника имају обавезу да подносе документацију за М4 образац, а кроз филијале ПИО Фонда прође више од два и по милиона образаца годишње.

Чадеж каже да ће се модернизацијом система и електронским пословањем доћи до велике уштеде у буџету и да је циљ олакшати администрацију.

"Тешко је израчунати колико ће овај корак ушедети српским привредницима, не само одвајање времена, већ колико ће им у сопственим ресурсима уштедети новца у будућем раду", рекао је Чадеж.