Aa

Aa

Сабор човекољубља Србије: Несебичност и хуманост међу највећим људским врлинама

Сабор човекољубља Србије: Несебичност и хуманост међу највећим људским врлинама

Сабор човекољубља Србије: Несебичност и хуманост међу највећим људским врлинама

Читај ми

„Несебичност и хуманост су међу највећим људским врлинама, јер помажући онима којима је помоћ најпотребнија, ми, као друштво, чинимо овај свет хуманијим и светлијим местом за живот“, истакла је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић отварајући Сабор човекољубља Србије.

 

Сабор човекољубља Србије организовали су по пети пут Црвени крст Чукарица и општина Чукарица, а на њему своју делатност представља око 30 установа социјалне заштите, специјалне школе и хуманитарне организације. 

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је нагласила да не смемо да затварамо очи пред туђим проблемима и да нас жеља да помогнемо другима чини бољим људима. Министарка Кисић Тепавчевић је рекла да Сабор окупља државне институције, хуманитарне организације, привреднике и појединце који својим хуманитарним деловањем показују да морамо и да треба да се такмичимо у доброти и жељи да помажемо једни другима. 

 

Кисић Тепавчевић је у оквиру манифестације доделила награде „Чари човекољубља“ предузећу „Хенкел Србија“, Машинском факултету Универзитета у Београду, ФК Црвена Звезда, емисији „Ово је Србија“ Радио телевизије Србије и појединцима Наташи Дуњић и постхумно Драгиши Мурганићу, за исказано човекољубље у претходној години. 

 

Министарка Кисић Тепавчевић је захвалила корисницима Дома за смештај одраслих лица Кулина, који су у оквиру манифестације извели представу „Животни воз – прича о нама“, а Црвеном крсту Чукарица и општини Чукарица што су и ове године организовали Сабор.