Aa

Aa

Реновирана зграда Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање и Републичког фонда за здравствено осигурање у Сремској Митровици

Реновирана зграда Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање и Републичког фонда за здравствено осигурање у  Сремској Митровици

Реновирана зграда Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање и Републичког фонда за здравствено осигурање у Сремској Митровици

Читај ми

Реновирану зграду филијала Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање и Републичког фонда за здравствено осигурање у Сремској Митровици обишли су министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министар здравља Златибор Лончар и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић.

 

Министар Ђорђевић рекао је да је ова зграда реновирана кроз пројекат у вредности од 109 милиона и 70 хиљада динара, који су финансијски подржали Републички фонд за ПиО и Републички фонд за здравствено осигурање. Како је истакао овај објекат је од велике важности за све грађане Сремске Митровице и околине с обзиром да постоји 58000 корисника 95000 осигураника.

 

„Циљ Владе Србије је да установе у нашој земљи буду доступне свим нашим грађанима и опремљене на најбољи могући начин како би они несметано могли да обављају све своје активности. Посебно ме радује што је зграда опремљена рампом за особе са инвалидитетом које од сада могу да се крећу по згради без икаквих проблема, а постоји и тоалет који је направљен специјално за њих“, рекао је министар.

 

Ђорђевић је захвалио министрима Лончару и Недимовићу и свим запосленима на подршци у реализацији овог пројекта и истакао да већ сада постоје и одређени планови за будућу сарадњу.

 

Министар Лончар истакао је да ова зграда постоји од 1959. године, да је била у лошем стању и нефункционална, као и да је тек ове године први пут реновирана. 

 

„Драго нам је што видимо да су грађани задовољни реновираном зградом. Ово је била обавеза нас надлежних и трудићемо се да овако опремљене установе имамо у целој нашој земљи“, рекао је Лончар и пожелео свим запосленима успех у даљем раду и корисницима брже и лакше остварење свих права и услуга.