Aa

Aa

Реконструисане просторије удружења особа са инвалидитетом у Инђији

Реконструисане просторије удружења особа са инвалидитетом у Инђији

Реконструисане просторије удружења особа са инвалидитетом у Инђији

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић обишла је у Инђији реконструисане просторије удружења особа са инвалидитетом у тој општини, где је поручила да је побољшање квалитета живота свих особа са инвалидитетом један од најважнијих циљева.

 

„У овим просторијама се окупљају чланови шест удружења особа са инвалидитетом и ово је њихов други дом. Управо је то наш циљ, да се побољша квалитет живота свих особа са инвалидитетом и да заједно градимо Србију без баријера“, нагласила је Кисић, која је у Инђији са помоћницом министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљаном Барошевић разговарала са члановима удружења особа са инвалидитетом и председником општине Владимиром Гаком.  

 

Министарка Кисић је навела да је Министарство у партнерском односу са особама са инвалидитетом и њиховим удружењима и да је један од резултата сарадње и реализована реконструкција просторија у Инђији.

 

Проф. др Кисић је навела да је реконструкција ових просторија реализована заједничким снагама Министарства и општине Инђија и да је у ту сврху издвојено више од пет милиона динара.

 

„Имамо конкретне резултате заједничког рада, а Инђија је пример одличне праксе како заједно делују држава и локална самоуправа“, навела је Кисић.

 

Председник општине Инђија Владимир Гак захвалио је министарки Кисић на посети тој општини и подршци у реализацији пројекта реконструкције просторија, наводећи да ће сада око 50 особа са инвалидитетом, које се свакодневно ту окупљају, имати далеко боље услове за дружење.