Програм „Моја прва плата“ - више од 15.000 радних места за младе

Програм „Моја прва плата“ - 15.000 радних места за младе

Програм „Моја прва плата“ - више од 15.000 радних места за младе

Читај ми

У трећем циклусу програма ,Моја прва плата' биће омогућено више од 15.000 радних места за младе, изјавила је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Kисић приликом посете компанији Нектар у Бачкој Паланци, која је у новом кругу овог програма младима понудила 20 радних места.

 

Министарка Kисић истакла је да је ова компанија у претходна два циклуса дала прилику младим људима да стекну своја прва радна искуства и да је њих четворо у тој компанији засновало и радни однос.

 

„Циљ програма ,Моја прва плата' је да се побољша положај младих на тржишту рада. Након завршеног школовања имамо највише енергије, воље и жеље за радом и напредовањем, а управо таква енергија треба да буде основа за развој и напредак наше Србије“, навела је Kисић, подсетивши да је у претходна два циклуса више од 18.000 младих добило шансу за своју прву плату и да је половина ту шансу искористила на прави начин и засновала стални радни однос. 

 

Када је у питању трећи круг, министарка Кисић је истакла да се до сада пријавило скоро 6.000 послодаваца, што је више него икада. "Надамо се да ће овај циклус бити најуспешнији“, навела је проф. др Kисић.

 

Директорка Пословне академије ПKС Мирјана Kовачевић истакла је да је финансијска подршка државе током деветомесечног увођења младих кандидата у посао од великог значаја за привреднике, подсетивши да пријављивање послодаваца траје до 22. септембра, а незапослених младих кандидата од 3. до 31. октобра.

 

Директор правних и корпоративних послова Нектар Групе Вукашин Петковић рекао је да ће компанија наставити да подржава овај програм, јер ће на тај начин бити богатија за младе, вредне и амбициозне особе.

 

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић истакао је да је у првом циклусу више од 40 одсто полазника програма добило стални посао и да се очекује велики успех другог циклуса, који је у завршници, али и трећег који је у току.

 

Полазница програма у компанији Нектар Ивона Аврамовић рекла је да је захваљујући динамичном окружењу много научила и да је имала велику подршку која је веома важна за сваког почетника. 

 

„Јако ме радује што сам добила прилику да радим у компанији у којој и даље могу да наставим да учим и напредујем и што имам радно окружење које чине сјајни људи“, истакла је Аврамовић.