Aa

Aa

Представљени годишњи резултати рада Министарства и приоритети за 2019. годину

Представљени годишњи резултати рада Министарства и приоритети за 2019. годину

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић представио је досадашње резултате рада Министарства и најавио планове и пројекте који ће се реализовати у наредној години, како би Србија напредовала у сваком погледу, а што је у надлежности Министарства.

 

Министар Ђорђевић је на почетку захвалио свима у Министарству, као и другим институцијама и невладиним организацијама, које су учествовале у многобројним пројектима и својим радом, помогли у остварењу постављених циљева и истакао да сигурно без залагања сваког од њих ни представљени резултати не би били овако успешни.

 

„Министарство које водим је веома комплексно и обухвата различите области, али је свака од њих фокусирана на бригу о грађанима Србије, јер је обезбеђивање њихових бољих услова за њихов живот и рад свакако наш приоритет“, рекао је Ђорђевић.

 

Као један од најважнијих реализованих пројеката током претходне године, према речима министра је „Реци НЕ раду на црно“, који је од почетка реализације дао добре резултате  у борби против сиве економије.

 

Поред овог пројекта, успешно је завршена и прва фаза у оквиру пројекта израде Социјалних карата.

"Овај пројекат ће допринети да наши грађани лакше и брже долазе до остваривања својих права“, истакао је Ђорђевић.

 

Према речима министра, оно о чему се много говори јесте увођење националног СОС телефона, шестог по реду, који ће бити финансиран и у потпуности контролисан од стране државе, а његово увођење се очекује до краја године.

 

Такође, један од приоритета рада за следећу годину јесте и реорганизација центара за социјали рад.

 

Почетком текуће године Министарство је кренуло и у систематизацију радних места.

„Анализом пословних процеса желимо да видимо како функционише Министарство, да уведемо нова радна места, као и да младим људима пружимо прилику да раде у Министарству, усавршавају се и напредују. Од 1. јануара, ступањем на снагу Уредбе које доноси Министарство државне управе и локалне самоуправе, бићемо прво Министарство које ће имати израђена радна места по компетенцијама“, рекао је министар.

Он је напоменуо и да ће од почетка следеће године, кренути са радом и нови сајт Министарства, који ће бити прилагођен особама са инвалидитетом.

 

Посебно је истакао и блиску сарадњу са СЕС-ом и додао да су њихове критике биле драгоцене, верујући да ће се сарадња са њима додатно унапредити у наредном периоду и да ће се повећати број локалних социјално - економских савета.

 

Пројекат ЈЕДНАКИ, министар је издвојио као један велики успех када је у питању рад Сектора за заштиту особа са инвалидитетом за који се нада да ће трајати годинама.

 

На крају, министар је рекао да ће пажња према особама са инвалидитетом, реконструкција објеката и брига о деци и најстаријим суграђанима наше земље остати приоритет рада Министарства и у наредном периоду.

 

„Желим да се захвалим својим запосленима и поручим да наставе да пажљиво и одговорно раде свој посао. Наставићемо да следимо политику Владе Републике Србије, коју је поставио председник Александар Вучић док је био премијер, а то је изградња модерне, богате и друштвено одговорне Србије“, закључио је Ђорђевић и истакао да ћемо само заједничким радом успети у остварењу овог циља.