Aa

Aa

Представљен нови систем функционисања установа социјалне заштите у информационом систему извршења буџета (ИСИБ окружење)

Представљен нови систем функционисања установа социјалне заштите у информационом систему извршења буџета (ИСИБ окружење)

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, в.д. помоћника министра у Сектору за финансијско управљање, рачуноводство и контролинг проф. др Саша Трандафиловић и в.д. помоћника министра у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Сузана Мишић састали су се са представницима центара за социјални рад из целе Србије како би разговарали о новом систему функционисања установа социјалне заштите у информационом систему извршења буџета (ИСИБ окружење).

 

Министар Ђорђевић истакао је да је потпуна контрола и транспарентно трошења новца приоритет рада Министарства којим руководи, што ће бити омогућено новим системом функционисања установа социјалне заштите у ИСИБ окружењу.

 

„Нови начин функционисања установа социјалне заштите и реорганизација центара за социјални рад обавеза је Републике Србије на путу ка Европској унији, и обећање Међународном монетарном фонду. Влада Србије жели да сви корисници установа социјалне заштите добију адекватну помоћ, али исто тако да и запослени, чији посао који није нимало лак, буду више цењени и имају боље услове рада“, рекао је Ђорђевић и додао да ће се лично залагати да и материјални положај запослених у центрима за социјални рад буде све бољи.

 

Министар је истакао да Република Србија има довољно средстава у буџету за унапређење квалитета услуга социјалних установа, као и за побољшање њихових смештајних капацитета. Како каже, директива којом ће се, као и до сада Министарство водити, јесте да све буде распоређено у складу са законом.

 

Ђорђевић је навео и да је пројектом „Норвешка за вас“  почела и друга фаза у Оснаживању центара за социјални рад на територији Републике Србије, који подразумева спровођење предлога за унапређивање центара за социјални рад.

 

В.д. помоћника министра у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Сузана Мишић истакла је да је квалитет и доступност услуга корисницима социјалне заштити циљ новог система рада.

 

„Желимо да сви корисници буду задовољни услугама које им пружају установе социјалне заштите. То ће значити и нама, јер њихово задовољство је и нама доказ да смо урадили нешто корисно", рекла је Мишић.

 

В.д. помоћника министра у Сектору за финансијско управљање, рачуноводство и контролинг проф. др Саша Трандафиловић рекао је да ће нови систем сигурно побољшати досадашњи начин функционисања, што и јесте крајњи циљ.

 

Како је навео, састанак са свим представницима центара права је прилика да се размене искуства и заједно ради на решавању евентуалних проблема.