Председник Вучић у посети Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској

Читај ми

Председник Републике Србије Александар Вучић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, градоначелник Града Београда Зоран Радојичић и директор Kанцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић обишли су Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској.

 

Председник Александар Вучић најавио је изградњу од темеља новог објекта Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској, као и боље услове рада људи који брину о деци и раде са њима, укључујући изједначавање њихових плата са медицинским сестрама у здравственим објектима.

 

У изградњу новог објеката, казао је председник, турска агенција ТИKА ће уложити 650.000 хиљада евра, а Србија  у реконструкцију постојећег који је величине 4.500 квм уложиће 500 милиона динара.

 

“Без обзира на сав труд који људи који овде раде и мајке, васпитачи и сви ти дивни људи улажу, ми смо у обавези да овој деци обезбедимо бољу будућност”, рекао је председник.

 

Нови објекат ће бити модернији и другачијег, апартманског типа, у којем ће свако дете са својом мајком имати своју собу.

 

Подсетио је Вучић да је Србија до сада, кроз Kанцеларију владе, улагала у изградњу и обнову 900 пројеката, а да је планирано да се то уради са још 100.

 

Вучић каже да су у све те пројекте уложена огромна средства и да је реч углавном о објектима здравствене заштите, школама и обдаништима, пре свега објектима за децу.

 

Не кријући задовољство што је у посети Звечанској управо данас на Туциндан, уочи Бадње вечери и Божића, Вучић је рекао да је пун позитивне енергије и да верује да ће још много тога бити урађено како би људи били задовољнији.

 

“Ове жене и мајке су задовољне. Једна Албанка молила ме је за држављанство, удата је за Србина”, рекао је и подсетио да је једино он пожелео да у Србији буде више деце због чега је, како каже, трпео критике, иако тиме није желео нигоа да вређа.

“То није увреда него насушна потреба”, рекао је председник и додао да ће он то и даље желети.