Aa

Aa

Потписани уговори са 34 Савеза удружења особа са инвалидитетом за доделу средстава на Програмском конкурсу за унапређење положаја особа са инвалидитетом

Потписани уговори са 34 Савеза удружења особа са инвалидитетом за доделу средстава на Програмском конкурсу за унапређење положаја особа са инвалидитетом

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је уговоре са 34 Савеза удружења особа са инвалидитетом којима се додељују средства на Програмском конкурсу за унапређење положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији у 2019. години и истакао да је ове године за ту намену издвојено близу 266 милиона динара, што је 26 милиона више у односу на 2018. годину.

 

Министар Ђорђевић рекао је да је брига о особама са инвалидитетом и унапређење њихових услова живота био и остао приоритет рада Министарства и додао да ће се сваке године за те намене издвајати све више средстава, у складу са могућностима државе.

 

Ђорђевић је свим удружењима пожелео успех у даљем раду и истакао да су транспарентност и правила расподела средстава и даље најбитнији у току реализације пројеката.

 

„Влада Републике Србије посвећена је унапређењу положаја особа са инвалидитетом и циљ нам је да након реализације пројеката и држава и особе са инвалидитетом буду једнако задовољни постигнутим резултатима. Заједнички циљ свих грађана Србије јесте стварање бољег, модернијег и богатијег друштва и учинићемо све да тај циљ буде остварен”, истакао је Ђорђевић.

 

Потписивању уговора присуствовали су в.д. помоћникa министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, в.д. помоћника министра у Сектору за финансијско управљање, рачуноводство и контролинг проф. др Саша Трандафиловић и председник Комисије за сагледавање и процену програма Војин Ч. Јондић, в.д. помоћника директора Инспектората за рад.