Потписани уговори са 34 Савеза удружења особа са инвалидитетом за доделу средстава на Програмском конкурсу за унапређење положаја особа са инвалидитетом

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је уговоре са 34 Савеза удружења особа са инвалидитетом којима се додељују средства на Програмском конкурсу за унапређење положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији у 2019. години и истакао да је ове године за ту намену издвојено близу 266 милиона динара, што је 26 милиона више у односу на 2018. годину.

 

Министар Ђорђевић рекао је да је брига о особама са инвалидитетом и унапређење њихових услова живота био и остао приоритет рада Министарства и додао да ће се сваке године за те намене издвајати све више средстава, у складу са могућностима државе.

 

Ђорђевић је свим удружењима пожелео успех у даљем раду и истакао да су транспарентност и правила расподела средстава и даље најбитнији у току реализације пројеката.

 

„Влада Републике Србије посвећена је унапређењу положаја особа са инвалидитетом и циљ нам је да након реализације пројеката и држава и особе са инвалидитетом буду једнако задовољни постигнутим резултатима. Заједнички циљ свих грађана Србије јесте стварање бољег, модернијег и богатијег друштва и учинићемо све да тај циљ буде остварен”, истакао је Ђорђевић.

 

Потписивању уговора присуствовали су в.д. помоћникa министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, в.д. помоћника министра у Сектору за финансијско управљање, рачуноводство и контролинг проф. др Саша Трандафиловић и председник Комисије за сагледавање и процену програма Војин Ч. Јондић, в.д. помоћника директора Инспектората за рад.