Aa

Aa

Потписани уговори на Програмском конкурсу за унапређење положаја особа са инвалидитетом за 2022. годину

Потписани уговори на Програмском конкурсу за унапређење особа са инвалидитетом за 2022. годину

Потписани уговори на Програмском конкурсу за унапређење положаја особа са инвалидитетом за 2022. годину

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић потписала је са представницима 33 савеза удружења особа са инвалидитетом уговоре о расподели 250 милиона динара, који су додељени путем Програмског конкурса за унапређење особа са инвалидитетом за 2022. годину.

 

„Овим конкурсом подржавамо 33 савеза удружења особа са инвалидитетом, са преко 500 локалних организација на територији целе Србије и њихов рад на унапређењу положаја особа са инвалидитетом и њихов допринос стварању Србије без баријера“, истакла је Кисић.

 

Један од главних приоритета Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, како је нагласила проф. др Кисић, јесте побољшање услова живота особа са инвалидитетом.  

 

Дарија Кисић је рекла да је Министарство, реализацијом овогодишњег Програмског конкурса, одржало континуитет подршке особама са инвалидитетом и њихових удружења.

 

„Волела бих да нас ово све подстакне да будемо још бољи и да наши резултати, које ћемо остварити на основу програма и конкурса, покажу да улагање у боље услове живота особа са инвалидитетом има смисла и да ће њихов живот заиста бити квалитетнији“, нагласила је проф. др Кисић и додала да је то заједнички циљ Министарства, савеза и удружења.

 

Помоћница министра Биљана Барошевић истакла је да Министарство и Сектор за заштиту особа са инвалидитетом стоје на располагању савезима и удружењима особа са инвалидитетом на територији целе Републике Србије, јер једино заједничким снагама могу бити реализовани сви постављени циљеви.

 

„Оно што бих пожелела јесте да у наредном периоду сањамо и остварујемо заједничке снове, да заједно са вама реализујемо све ваше приоритете и стварамо Србију без баријера“, рекла је Барошевић. 

 

Извршна директорка организације особа са инвалидитетом Иванка Јовановић захвалила је Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на подршци особама са инвалидитетом, наводећи да се средствима обезбеђеним путем Програмског конкурса омогућују стабилност и одрживост рада савеза и удружења.