Aa

Aa

Потписани Споразум о запошљавању држављана Србије у Словенији и Меморандум о сарадњи у области безбедности и здравља на раду

Потписани Споразум о запошљавању држављана Србије у Словенији и Меморандум о сарадњи у области безбедности и здравља на раду

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и његова словеначка колегиница Ања Копач Мрак, потписали су споразум о запошљавању држављана Србије у Словенији и Меморандум о сарадњи у области безбедности и здравља на раду.

 

Министар Ђорђевић рекао је да су Споразумом о запошљавању држављана Србије у Словенији, који је данас потписао са словеначком ресорном министарком, дефинисана сва битна питања за наше грађане који желе да раде у Словенији.

 

"Споразумом смо регулисали питања која се односе на њихов долазак и сва права која имају. Како изгледају уговори, колико могу да трају и да су они равноправни са свим грађанима Словеније", рекао је Ђорђевић.

 

Циљ споразума је да се предупреде евентуални проблеми, да наши грађани не би имали проблеме као што су имали у неким другим државама, већ да знају правила по којима раде.

 

"Очекујемо да такав споразум ускоро буде потписан и у Београду за словеначке грађане по реципроцитету", напоменуо је министар.

 

Када се ради о потписаном Меморандуму у области безбедности и заштите на раду њиме је, према речима Ђорђевића, предвиђена конкретна сарадња две државе у тој области.

 

"Ми радимо нови закон који ће бити у складу са директивама Евроспке уније , а Словенија ће да нам помаже. Са друге стране, ми ћемо са искуством које имамо евентуално Словенији да помогнемо да унапреди свој закон", рекао је Ђорђевић.