Aa

Aa

Потписан Меморандум о сарадњи на успостављању СОС телефонске линије за жене жртве насиља

Потписан Меморандум о сарадњи на успостављању СОС телефонске линије за жене жртве насиља

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потисао је Меморандум о сарадњи на успостављању СОС телефонске линије за жене жртве насиља између Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Града Београда и “Телеком Србије”.

    “Успостављање СОС телефонске линије обавеза је Републике Србије и нешто што је логично да постоји у свакој земљи. Наша идеја је да он буде у функцији борбе против насиља над женама и надам се да ће одмах по успостављању функционисати на нивоу најразвијенијих земаља, где они раде већ дужи низ година“, рекао је министар и нагласио да као друштво морамо заједно да пробамо да искоренимо овај велики проблем да би Србија била земља где ће насиље бити потпуно искорењено.

Министар Ђорђевић посебно је захвалио градоначелнику Града Београда Синиши Малом и компанијама „Телеком Србији“ и „Comtrade“, јер су препознали као друштвено одговорни своју обавезу у решавању овог проблема и пружили помоћ министарству, а самим тим и свим нашим грађанкама којима је оваква помоћ потребна.

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да ће Град Београд, као и до сада наставити да подржава иницијативе које су везане за спречавање насиља у породици и нагласио да се управо вредности које делимо као друштво осликавају у оваквим пројектима

„Овај Меморандум је доказ да као друштво, као Влада Републике Србије, локална самоуправа и Град Београд заједно размишљамо о оним темама које су битне за наше грађане и чинимо све што је у нашим могућностима да Србија постане одговорнија земља“, рекао је градоначелник.

Генерални директор „Телеком Србије“ Предраг Ћулибрк истакао је да је увођење СОС линије, један од пројеката у којем је његовој компанији изузетна част да учествује и додао да верује да ће се он реализовати на најбољи могући начин.

В.Д. помоћнице министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности Нина Митић рекла је да пут до формирања СОС линије за жене жртве насиља није лак и нагласила да је циљ овог пројекта зауставити насиље и санкционисати насилника, јер нико нема права да психички злоставља жене.