Aa

Aa

Потписан колективни уговор фонда ПИО

Потписан колективни уговор фонда ПИО

Потписан колективни уговор фонда ПИО

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у име Владе Републике Србије, Драгана Калиновић директор Фонда ПИО и Дејан Максимовић, председник Синдиката запослених у Фонду потписали су Колективни уговор Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, којим су регулисана права, обавеза и одговорности из радног односа запослених у Фонду.

 

Министар Ђорђевић је истакао да је потписивање Колективног уговора веома важно, јер је од директног утицаја на функционисање Фонда, а самим тим и на успешно обављање његове основне делатности, омогућавање грађанима остваривање свих права из пензијског и инвалидског осигурања.

 

„За сваку државу је од интереса да права, обавезе и одговорности како њених институција, тако и запослених буду уређене у складу са законом, а Влада као један од потписника је гарант да ће се ти прописи поштовати и примењивати. Социјални дијалог је, у овом случају, на високом нивоу и оно што је потписано мора се и примењивати у пракси, а гарант за то је држава, као трећи потписник“, рекао је министар Ђорђевић.

 

Калиновић је истакла значај потписивања Колективног уговора и истакла да су и Влада РС и послодавац у преговарачком поступку имали разумевања за захтеве Синдиката који се односе посебно на проширење обима права запослених у односу на претходни Колективни уговор.

 

„Запослени чине срж сваке организације и  њихова права, обавезе и одговорности морају бити уређенe, како би и спремност за рад и залагање, њихова мотивисаност за даље унапређивање знања и вештина и напредовање у послу, са крајњим циљем успешног функционисања Фонда као носиоца пензијског и инвалидског осигурања, имали јаку потпору и у одредбама Колективног уговора“, истакла је Драгана Калиновић, директорка Фонда.