Aa

Aa

Посета Установи за смештај старих лица "Гвозден Јованчићевић" у Великом Поповцу

Посета Установи за смештај старих лица "Гвозден Јованчићевић" у Великом Поповцу

Посета Установи за смештај старих лица "Гвозден Јованчићевић" у Великом Поповцу

Читај ми

Делегација Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на челу са министром Зораном Ђорђевићем, заједно са представницима синдиката, посетила  је  Установу за смештај старих лица "Гвозден Јованчићевић" у Великом Поповцу, поводом епидемиолошке ситуације изазване корона вирусом, где је констатовано да је ситуација под контролом.

 

Дејан Марковић, директор Установе за смештај старих лица "Гвозден Јованчићевић" истакао је да је ситуација под контролом.

 

„Клиничка слика корисника и запослених је блажа, њихово стање је стабилно. Поступамо у складу са инструкцијама Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и по саветима епидемиолога. Посете су забрањене од фебруара најпре због грипа а затим и због корона вируса. Имамо заштитну опрему и све што је неопходно”, рекао је директор.

 

Председница Синдиката запослених у социјалној заштити Мирјана Вељовић, истакла је да се нада да ће епидемија вируса COVID-19 ускоро почети да јењава.

 

„Могу да потврдим да је 80 корисника заражено у овој Установи те се надамо да овај број неће расти. Када је реч о зараженима међу запосленима, у питању је мали број, ситуација је под контролом“, објаснила је Вељовић.

 

Председник Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Зоран Савић рекао је да у Установи ради довољан број запослених, да сви  располажу довољном количином заштитне опреме и дезинфекционих средстава.

 

“Од стране руководства предузете су све превентивне мере како би запослени били што безбеднији на свом раду а у интересу корисника ове установе“, закључио је Савић.

 

Министар Ђорђевић је рекао да је ово још једна у низу посета установама за смештај корисника у систему социјалне заштите у циљу сагледавања ситуације и пружања подршке и помоћи.

 

“Ситуација је под контролом, нема бојазни да ће се створити жариште, као што то неки медији пласирају са жељом да уплаше јавност. Оболелима је пружена адекватна нега, а јавност ће бити, као и до сада, правовремено информисана о томе како напредује здравље заражених“, објаснио је Ђорђевић.

 

Поводом спекулација појединих медија да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања крије податке о броју преминулих од вируса COVID-19, министар Ђорђевић је још једном подсетио на који начин ресор којим руководи о томе извештава јавност.

 

„Министарство свакодневно уз извештај о епидемиолошкој ситуацији који шаље Кризном штабу и Министарству здравља, доставља Министарству здравља извештај о свим случајевима који постоје у установама, не само када је у питању COVID-19, већ и о стању свих корисника и у складу са тим Министарство здравља ажурира податке и води евиденцију“, објаснио је Ђорђевић.

 

Како је истакао министар Ђорђевић, Министарство на чијем је челу и Министарство здравља раде свој посао одговорно, што ће наставити и убудуће.

 

Ђорђевић се захвалио председницима Синдиката и најавио да ће наставити са обилажењем Установа у систему социјалне заштите са циљем да овај систем функционише на најбољи могући начин.

 

Посети су присуствовали Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, посебни саветник министра Ана Ђокић, виши саветник у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Јована Вазура, инспектор социјалне заштите Ана Вукмировић, председница Синдиката запослених у социјалној заштити Мирјана Вељовић, председник Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Зоран Савић и директор Установе за смештај старих лица "Гвозден Јованчићевић" у Великом Поповцу Дејан Марковић.