Aa

Aa

Посета Основне школе „Влада Обрадовић - Камени“ поводом Међународног дана Рома

Посета Основне школе „Влада Обрадовић - Камени“ поводом Међународног дана Рома

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Основну школу „Влада Обрадовић Камени“ на Лединама у којој наставу похађа највећи број деце ромске популације у Београду и том приликом свим припадницима ромске националне мањине честитао Међународни дан Рома.

 

Министар Ђорђевић рекао је да су у Републици Србији сви грађани равноправни и једнаки и истакао да ученици ове школе залужују боље услове, те да ће се залагати да они добију нову школу у неком будућем периоду.

 

„Ова деца су задовољна, срећна и види се да воле школу. Учинићемо све у оквиру наших могућности да им боравак у овој установи буде још лепши и у томе имамо подршку и Министарства просвете. Данас ћу упутити допис Министарству просвете, Граду Београду и Канцеларији за јавна улагања, са иницијативом да се овде сагради нова школа у којој ће услови бити знатно бољи", рекао је Ђорђевић.

 

Министар је истакао да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања низом активности континуирано промовише једнакост и антидискриминацију грађана.

"Роми су равноправни грађани Републике Србије и тако треба и да се осећају“, нагласио је Ђорђевић.

 

Министар се овим поводом обратио и на конференцији Националног савета ромске националне мањине, где је поручио припадницима ромске популације да су им врата Министарства увек отворена.  

 

„Председник Србије Александар Вучић сваким даном се залаже за ваш бољи положај, а то је уједно и задатак свих нас у Влади Србије. Ви сте равноправни грађани Србије, са истим правима као и све националне мањине. Имате право на образовање и на вашу културу. Будите поносни на вашу припадност, а ми смо поносни што сте грађани Србије“, рекао је Ђорђевић и додао да су Срби и Роми кроз историју поделили многе тренутке, који су понекад били и тешки, али да се нада да ће се у будућности делити само они лепи.

 

Посети Основне школе „Влада Обрадовић Камени“ присуствовала је и помоћник министра за предшколско и основно образовање и васпитањe Весна Недељковић.