Aa

Aa

Посета манастиру Тумане

Посета манастиру Тумане

Посета манастиру Тумане

Читај ми

Делегација Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на челу са министром Зораном Ђорђевићем посетила је манастир Тумане,  православни манастир Епарxије браничевске Српске православне цркве.

 

Манастир Тумане, један од најпосећенијих у нашој земљи, који годишње посети више од милион људи, налази се у Голубачкој долини на самој обали истоименог потока, недалеко од места у близини Kучева, где је пре мање од месец дана остављена беба три сата након рођења.

 

"У манастиру су нам испричали да се слична ситуација догодила и у прошлости, када је уочи Светог Јована Kрститеља остављена мушка беба која је добила име Јован. И то дете, као и ово које је остављено пре месец дана, имало је среће да буде брзо пронађено, да нема здравствене последице и да одрасте у добру особу. Верујем да ће и мали Јован имати срећно детињство, а ресор којим руководим ће уложити максималне напоре да му у томе помогне", рекао је Ђорђевић.

 

Поред министра Ђорђевића посети су присуствовали в.д. помоћника министра Слађана Чабрић, и посебни саветници министра Ана Ђокић и Драган Вулевић.