Aa

Aa

Посета компанији „ЈS&О“ у Новом Милошеву

Посета компанији „ЈС&О“ у Новом Милошеву

Посета компанији „ЈS&О“ у Новом Милошеву

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је компанију „ЈS&О“ у Новом Милошеву, нову инвестицију на српском тржишту, која се бави јединственом производњом бундевиних производа, и том приликом истакао да од увођења овог новитета, Србија може да оствари велике приходе.

 

„Србија је данас боље место за живот и инвестирање, а томе је допринела фискална дисциплина, стварање повољнијих услова за инвеститоре, као и отварање нових радних места и пад незапослености. Оно што је најбитније за нашу земљу, а у вези је са компанијом „ЈS&О“ јесте да смо овакве производе пре морали да увозимо, док их сада имамо у својој земљи, а како сам чуо, чак су и бољег квалитета од оних који се производи у Западној Европи“, рекао је Ђорђевић.

 

Министар је похвалио власника ове компанија и истакао да је од великог значаја и што је отварањем овог постројења 34 људи добило посао. Како је навео, ова инвестиција ће допринети равномернијем развоју Србије, као и запошљавању великог броја грађана из места и околине, што је свакако приоритет Владе Србије, а и допринеће смањењу економских миграција.

 

Директор Александар Јерић истакао је да се компанија „ЈS&О“ бави производњом високо квалитетног девичанског уља од бундевиног семена – „Олга“, које има изворна јестива, лековита и козметичка својства. Како је навео, у наредном периоду производни програм ће бити проширен свим оним производима који могу да се праве од бундевиног семена.

 

„Покушаћемо да кроз анимацију тржишта вратимо категорију бундеве и производа од бундеве који су некада у Србији били изузетно популарни, а данас нажалост више нису. Тренутно, због капацитета фабрике и броја људи, добар део производа, преко 90 одсто биће намењен извозу на тржишта која овај производ свакодневно конзумирају, а то су тржишта Аустрије, Италије, Немачке, Швајцарске и Француске“, рекао је Јерић.