Aa

Aa

Посета Геронтолошком центру у Руми

Посета Геронтолошком центру у Руми

Посета Геронтолошком центру у Руми

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић и државни секретар др Мирсад Ђерлек посетили су Геронтолошки центар у Руми, где су разговарали са корисницима, којима су крајем јануара, одлуком Кризног штаба, а на иницијативу ресорног Министарства, омогућене посете и излазак из установе.

 

Проф. др Кисић Тепавчевић захвалила је свим корисницима, на стрпљењу и поштовању свих мера, које су донете искључиво у циљу заштите њиховог здравља, али које, како каже, нису нимало биле лаке. Такође, похвалила је и запослене који су показали велику одговорност и пожртвованост у току пандемије вируса Ковид -19.

 

„Наши најстарији грађани нам сваки дан изнова показују шта значи одговорност и љубав према најмилијима. Они су више од годину дана били у карантину и никада се нису жалили, јер су знали да је такво понашање најбољи начин да сачувају своје, као и здравље својих најближих“, рекла је министарка Кисић Тепавчевић.

 

Министарка је навела да је Геронтолошки центар у Руми прави пример одговорног понашања и корисника и запослених и навела да су у овој установи сви корисници вакцинисани и ревакцинисани, као и да су у складу са епидемиолошким препорукама организоване и посете и њихови изласци из установа.

 

Приликом посете, државни секретар др Мирсад Ђерлек је корисницима уручио и пакете витамина, које је обезбедила држава.

 

Државни секретар др Мирсад Ђерлек рекао је да Република Србија од самог почетка изабрала озбиљну стратегију за борбу против вируса Ковид 19 и навео да је ово још једна у низу мера да се помогне најрањивијој популацији, која је показала велику дисциплинованост када је у питању вакцинација. Како је истакао у Београду је 70,2 одсто вакцинисаних преко 65 година, а у Србији  милион и 51 хиљада.