Aa

Aa

Посета Геронтолошком центру у Обреновцу

Посета Геронтолошком центру у Обреновцу

Посета Геронтолошком центру у Обреновцу

Читај ми

Помоћник министра Сузана Мишић и делегација Јапана предвођена госпођом Каори Коно, супругoм министра спољних послова Јапана, обишли су установу „Геронтолошки центар“ у Обреновцу, којој је након поплава 2014. године амбасада Јапана, донирала новчана средства за набавку опреме.

 

Током маја 2014. године установа је претрпела велике губитке у опреми због поплава, а поред ресорног министарства, велику помоћ пружила је амбасада Јапана обезбеђивањем новчаних средстава у износу од девет милиона усмерених на набавку опреме у кухињи и вешерају.

 

Госпођа Мишић спровела је делегацију из Јапана кроз службе кухиње и вешераја, након чега су разговарали са корисницима ове установе.

 

„Јапан је пријатељска земља и изузетно нам је драго што је делегација током посете Србији издвојила време да посети ову установу. Након катастрофалних поплава које су задесиле Обреновац 2014. године Јапан нам је помогао у реновирању установе која је изузетно важна за наше кориснике, којих у овом тренутку има 340“, рекла је Мишић и додала да министар Зоран Ђорђевић улаже максималне напоре како би услови боравка и рада у свим установама у систему социјалне заштите били подигнути на виши ниво.