Aa

Aa

Помоћница министра Барошевић у Удружењу ,,Гледамо срцем"

Помоћница министра Барошевић у Удружењу ,,Гледамо срцем"

Помоћница министра Барошевић у Удружењу ,,Гледамо срцем"

Читај ми

У сусрет Међународном дану слепих и слабовидих који сe обележава 15. октобра, познатијег као Дан белог штапа, помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Биљана Барошевић, присуствовала је обележавању, које организује Удружење „Гледамо срцем“ на Општини Звездара. 

 

Сектор за заштиту особа са инвалидитетом континуирано подржава рад удружења у циљу унапређења положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији.

 

Укупна подршка удружењу од 2020. године до данас износи 2.610.000,00 динара, а у 2023. години  је опредељен износ од 700.000,00 динара за реализацију програма под називом „Италија за младе“.

 

У оквиру програма, реализује се курс италијанског језика за ученике Школе оштећеног вида „Вељко Рамадановић“, а поред курса језика релизоваће се и радионице које ће обрађивати различите теме у вези са италијанском културом. 

 

Циљ овог програма је да се ученици додатно едукују, социјализују, заинтересују за нове теме и области.

 

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, кроз своју кампању свакодневно ради на унапређењу и побољшању положаја особа са инвалидитетом, са циљем да осетљиве групе становништва буду видљиве и препознате, стварајући на тај начин Србију без баријера.