Aa

Aa

Помоћница министра Барошевић на промоцији књиге Ђорђа Митровића ,,Дрвене лутке“

Помоћница министра Барошевић на промоцији књиге Ђорђа Митровића ,,Дрвене лутке“

Помоћница министра Барошевић на промоцији књиге Ђорђа Митровића ,,Дрвене лутке“

Читај ми

Помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић присуствовала је промоцији књиге Ђорђа Митровића ,,Дрвене лутке“.

 

Барошевић је рекла да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Сектор за заштиту особа са инвалидитетом финансира рад 33 Савеза особа са инвалидитетом који у свом саставу има преко 500 удружења у Републици Србији.

 

Она је додала да држава и ресорно министарство улажу напор како би особама са инвалидитетом обезбедили што боље услове за постизање резултата.

 

,,Резултати које постижу су изузетни, неки од њих су своје вештине и таленте претворили у своје професије. Међу особама са инвалидитетом имамо изузетне сликаре, певаче, писце и врхунске спортисте“, истакла је.

 

Барошевић је подсетила да су Сектор за заштиту особа са инвалидитетом и Национална организација особа са инвалидитетом, у оквиру кампање ,,Србија без баријера“, покренули пре четири године Летњу школу Академије младих лидера која се сваке године одржава у Бањи Врдник.

 

,,Прошле године имала сам прилику да упознам Ђорђа Митровића. Својом упорношћу, марљивошћу, позитивним ставом према окружењу и стицању нових вредности интегрисао се у рад Академије са својим вршњацима младих лидера са којом је наставио да ради на афирмацији и унапређењу особа са инвалидитетом у различитим областима“, рекла је Барошевић.

 

Она је нагласила да дијагноза по којoј књига Ђорђа Митровића симболично носи назив није спречила аутора књиге да се развија и учествује у активностима једнако са другима.

 

Такође, додала је да су препознате његове идеје за хуманитарни рад и похвалила идеју да део прихода од продаје књига донира у хуманитарне сврхе.

 

,,Желим да се захвалим Фондацији ,,Хумана срца“ и оснивачу и управитељу Фондације Данијели Василијевић, што су препознали залагање Ђорђа Митровића у томе да књига ,,Дрвене лутке“ буде данас промовисана и представљена јавности, као и директору шопинг центра ,,Рајићева“ Немањи Савићу јер су подржали данашњу промоцију“, рекла је Барошевић.