Aa

Aa

Помоћ од 10.000 динара запосленима у установама социјалне заштите, који су у систему Ковида - 19

ФОТО ТАЊУГ / ТАРА РАДОВАНОВИЦ

Помоћ од 10.000 динара запосленима у установама социјалне заштите, који су у систему Ковида - 19

Читај ми

Запослени у установама социјалне заштите, који су у систему Ковида - 19, њих 5.372, добиће једнократну новчану надокнаду у износу од по 10.000 динара, изјавила је данас министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Kисић Тепавчевић.

 

Министарка је подсетила да запослени у установама социјалне заштите, више од осам месеци, улажу максималне напоре како би спречили да вирус уђе међу кориснике установа, али и да на време открију инфекцију и зауставе даље ширење, уколико до тога дође.

 

Како је навела, корисници тих установа су у највећем ризику за настанак различитих компликација, уколико дође до инфекције.

 

"Управо због свега претходно наведеног и у виду подршке свим запосленима у установама социјалне заштите, Министарство је иницирало предлог да се свим запосленима у овим установама исплати једнократна новчана надокнада у износу од 10.000 динара, а на седници Владе Србије је усвојен закључак за такву врсту материјалне накнаде", рекла је Kисић Тепавчевић.

 

Kако је објаснила, реч је о запосленима у установама социјалне заштите, који су финансирани из буџета Србије и који раде у систему Ковида - 19.

 

"На овај начин желели смо да им упутимо подршку и да им се захвалимо на труду који улажу и који ће улагати и у наредном временском периоду", истакла је Kисић Тепавчевић.