Aa

Aa

Положен камен темељац за изградњу станова за припаднике снага безбедности

Положен камен темељац за изградњу станова за припаднике снага безбедности

Положен камен темељац за изградњу станова за припаднике снага безбедности

Читај ми

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић положила је камен темељац за изградњу станова за припаднике снага безбедности код Лакат кривине у Земуну и истакла да ће се у Београду градити укупно 1.000 станова, а данас су почели радови на првих 250 станова чија је вредност радова 1,1 милијарду динара.

 

Брнабић је рекла да се поред свих припадника службе безбедности који се жртвују и ризикују своје животе сваки дан исто тако жртвују и њихове породице баш због посла којим се они баве.

 

„Хвала вама и вашим породицама и вашој жртви и шта сте спремни да урадите за Србију и наше грађане. Ово је само један од начина да вам кажемо хвала у име председника Вучића и Владе Србије“, рекла је премијерка.

 

Поред председнице Владе, полагању камена темељца присуствовали су и потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министар одбране Александар Вулин, директор Безбедносно информативне агенције Братислав Гашић и градоначелник Београда др Зоран Радојичић. 

 

Премијерка и присутни министри нагласили су да су сви потписници били заинтересовани за веће станове чак и они млади што говори да имају планове за проширење породице, веру у Србију и останак у земљи. Такође, министри су најавили и жељу да се у наредном периоду оваква могућност пружи и медицинарима, железничким радницима, просветарима.

 

Како су истакли ово је начин да се искаже колико поштовање држава и грађани Србије имају према припадницима МУП, Војске Србије, БИА и Министарства правде који више неће бити подстанари него ће имати свој кров над главом, који неће морати да брину шта ће бити с њиховом децом кад пођу на посао на којем ризикују своје животе.