Aa

Aa

Положен камен темељац за ЦСР у Обреновцу

Положен камен темељац за ЦСР у Обреновцу

Читај ми

ОБРЕНОВАЦ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и градоначелник Београда Синиша Мали положили су данас камен темељац нове зграде Центра за социјални рад (ЦСР) у Обреновцу, у коју ће бити смештене и филијале Фонда ПИО и РФЗО.

У нови објекат, површине 820 метара квадратних, биће уложено 67 милиона динара (без ПДВ-а).

Део средстава обезбедило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања (37 милиона динара, без ПДВ-а), а део РФЗО и Фонд ПИО (30 милиона динара, без ПДВ-а).

Министар Вулин је након полагања камена темељца рекао да ће министарство без обзира на уштеде и смањење буџета увек имати новца за капиталне инвестиције истичући да 28 година није подигнут ниједан објекат социјалне застите.

Он је рекао да је министарство обезбедило део средстава и да тај новац служи на корист свих суграђана, а не за промоцију самог министарства или неке институције.
"Ово је инвестиција у наше људе, у наше кориснике, у нашу привреду. Држава треба да штеди, али не на капиталним улагањима",
рекао је Вулин.

Министар је навео да ће се обједињавањем Центра за социјални рад и филијала Фонда ПИО и РФЗО у једну зграду грађанима омогућити да заврше све своје потребе на једном месту, или на једном шалтеру.

Он је пренео извињење због тога што премијер Александар Вучић није могао да присуствује данас полагању камена темељца, иако је најавио долазак, и обећао грађанима да ће он за око 90 дана, колико ће радови трајати, отворити зграду.

Градоначелник Београда Синиша Мали подсетио је да су током поплава уништене просторије Центра за социјални рад и РФЗО и да ће изградња новог објекта оклакшати остваривање права за више од 5.500 Обреновцана, корисника услуга тих центара.

Он је нагласио да ће објекат бити изграђен за 90 дана те да ће бити први такве врсте у Обреновцу који ће објединити све установе социјалне заштите.
"Ово више није питање обнове Обреновца, обнова је завршена. Ово је сада развој и инвестирање у Обреновац да би био једна од најлепсих општина у Београду", рекао је Мали.

Председник општине Мирослав Чучковић рекао је да је почетак изградње тог објекта, практично почетак друге фазе обнове Обреновца која обухвата уређење центра града.