Aa

Aa

Покушај обмане хуманитарне организације у Геронтолошком центру Бежанијска коса

Покушај обмане хуманитарне организације у Геронтолошком центру Бежанијска коса

Покушај обмане хуманитарне организације у Геронтолошком центру Бежанијска коса

Читај ми

Поводом информације коју је објавила хуманитарна организација „28. јун“ да су се им се надлежни из Геронтолошког центра Бежанијска коса обратили за помоћ, јер им, како наводе, недостаје заштитна опрема и медицинске маске, за особље које брине о старијим лицима са потврђеном или потенцијалном заразом вируса COVID-19, напомињемо да је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања свим установама социјалне заштите за смештај корисника, и пре проглашења ванредног стања а и у току, обезбедило све претходно наведено.

 

С тим у вези, истичемо да је ова хуманитарна организација пласирала неистините информације те да Геронтолошки центар има потребну заштитну опрему у довољним количинама, као и све друге установе, а опрема се и по потреби додатно допрема онима којима је потребна, о чему смо и обавестили надлежне у МУП-у како би утврдили да ли има елемената за покретање кривичног поступка.

 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Геронтолошки центар 1. маја управо како би им уручио заштитна трајна одела и видео да ли корисници и запослени имају све што је неопходно за њихову још бољу заштиту од корона вируса, да би им се, уколико им нешто недостаје то и доставило у што краћем року.

 

„Дом Бежанијска коса има довољне количине маски, рукавица и дезинфекационих средстава. Надлежни у овој установи су поступали у складу са инструкцијама ресорног министарства и мерама које је прописала Влада Србије. У свакодневном смо контакту са свим установама социјалне заштите које се Министарству обраћају за помоћ уколико имају било каквих недоумица или проблема, такву комуникацију смо имали и пре ванредног стања, а наставићемо је и у наредном периоду“, истакао је Ђорђевић.