Aa

Aa

Покренута апликација за све битне информације у вези са вируом COVID-19

Покренута апликација за све битне информације у вези са вируом COVID-19

Покренута апликација за све битне информације у вези са вируом COVID-19

Читај ми

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања унапредило је веб сајт апликацијом путем које грађани могу да  добију све важне информације на једном месту у вези са вирусом COVID-19.

 

Поред тога, апликација ће бити доступна и за андроид уређаје путем „Google Play“ продавнице.

 

Грађани ће на овај јединствени начин моћи да се информишу о мерама и начинима заштите од корона вируса, приликом обављања дневних активности, али и током путовања. Сви важни бројеви телефона надлежних институција биће на једном месту као и упутства о начинима самопровере на корона вирус.

 

Путем апликације можете на јединствен начин тражити помоћ од јединица локалне самоуправе уколико вам је потребан доктор, храна или намирнице.

 

Такође можете анонимно пријавити Инспекцији објекат који крши правила о ценама, закон о раду или се не придржава заштитних мера, или MUP-u особу која крши наредбу о кућној изолацији. На апликацији су доступна и сва правила која важе за време полицијског часа.

 

Такође,  овим путем могу да се пријаве сви они који желе да волонтирају и на тај начин пруже помоћ оним грађанима којима је то неопходно.

 

Најновије вести у вези са актуелном епидемиолошком ситуацијом биће доступне грађанима Републике Србије.

 

Поред тога јавности су доступни и сви важни акти ресорног министарства донети у вези са епидемиоплошком ситуацијом изазваном вирусом SARS-CoV-2.

 

„Ова апликација је донација Министарству као помоћ грађанима у борби против корона вируса. Верујем да ће све ове информације доступне на једном месту олакшати информисање, али и пружити помоћ онима којима је она потребна. Жеља нам је да на једном месту сви имају могућност да се информишу, добију помоћ, питају. Управо због тога ово представља јединствен пример који верујемо да ће користити грађанима“, истакао је министар Зоран Ђорђевић.

 

Још једном подсећамо да је Министарство покренуло Вибер канал, преко којег грађани, који су приступили групи, а тренутно их има близу 30.000, редовно добијају све битне информације из надлежности ресорног Министарства.