Aa

Aa

Подржати запошљавање особа са инвалидитетом

Подржати запошљавање особа са инвалидитетом

Читај ми

БЕОГРАД - Компаније Ер Србија и Ауто-мото савез Србије (АМС С) куповином 150 ваучера за масажу за своје запослене, помоћи ће рад Салона за масажу ''''Додир'''', у Београду у коме раде слепе и слабовиде особе.

"Ово је велика помоћ за слепе, али они ништа нису бесплатно добили, већ ће све поштено зарадити", рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, који је присутовао уручењу тих ваучера.

Када видите са каквом храброшћу и ведрином ови људи савладавају свој хендикеп, онда свако од нас мора да буде поносан на њих и да истовремено буде скромнији и да учи од њих како се може борити са нечим што је претешко, рекао је Вулин.

Он је похвалио те две компаније за своју друштвену одговорност и бригу о друштву, али и о својим запосленим, истакавши да ће оваква акција "помоћи у борби против предрасуда и да схватимо да особу са инвалидитетом можемо посматрати кроз оно што она може и уме да понуди друштву".

"Ово је прави начин и зато апелујем на све послодавцде да искористе законске могућности да помогну особама са инвалидитетом. Ако нећете да запослите особу са инвалидитетом, већ плаћате пенал зато што нећете да видите особу са инвалидитетом у својој средини, онда је то предрасуда и против тога се сви морамо заједно борити", поручио је Вулин.

Особе са инвалидитетом су у у стању да зарађују свој хлеб својим знањем и они су корисни чланови друштва, истакао је Вулин.

Председник Савеза слепих Србије Милан Стошић захвалио је министру Вулину и осталим надлежним који су помогли отварање салона за масажу у коме ради пет слепих и слабовидих особа и који нуде различите врсте масажа по повољним ценама.

Никад нисмо имали бољу сарадњу са ресорним министарством него сада и то нам олакшава нашу позицију, рекао је Стошић и навео да тај савез има 12.000 чланова и 45 подручних организација.

Стошић је указао да је 15. октобра Дан слепих, који ће се обележити у Крагујевцу заједничким концертом слепих извођача из Бугарске и предложио да тог дана представници владе одрже шах меч са слепим.

Промовисаћемо и кретање слепих уз пса водича и сајам стваралаштва у Београду поводом Дана инвалида, додао је Стошић.

Генерални секретар АМШ-а Предраг Ðурђев рекао је да је та компанија увек помагала овакве и сличне акције.

"АМШ је сервис на путевима, а бићемо сервис и на овом друштвено-одговорном путу и адекватан партнер и да ће и остале компаније имати сличан мотив да помажу заједници", додао је Ðурђев.