Aa

Aa

Подршком УНОПС-а до изградње нових центара за социјални рад у целој Србији

Подршком УНОПС-а до изградње нових центара за социјални рад у целој Србији

Подршком УНОПС-а до изградње нових центара за социјални рад у целој Србији

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са шефицом Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) Микелом Телатин o наредним корацима за спровођење четврте фазе пројекта „Оснаживање центара за социјални рад на територији Републике Србије“.

 

Министар Ђорђевић рекао је да је овај пројекат веома значајан за све грађане Републике Србије и додао да ће се подршком УНОПС-а сигурно обезбедити квалитетнији систем социјалне заштите и побољшати услови живота за све становнике наше земље, што и јесте циљ ресорног министарства.

 

„Четврта фаза подразумева имплементацију предлога мера за побољшање социјалне заштите, као и инфраструктурне радове у центрима за социјални рад са истим циљем, тачније изградњу нових центара за социјални рад по мери грађана. Интензивно радимо на спровођењу поменутог пројекта и верујемо да ћемо убрзо кренути и са радовима на самој изградњи“, рекао је министар и захвалио УНОПС-у на досадашњој значајној и континуираној подршци.

 

Шефица УНОПС-а Микела Телатин истакла је да је задовољна досадашњом сарадњом која је била веома ефикасна као и резултатима прве три фазе пројекта и додала да се нада да ће се сарадња наставити истим темпом.

 

„Задовољство нам је што можемо да допринесемо унапређењу области која је од велике важности за све грађане Србије. УНОПС жели да пружи адекватну подршку у наредним корацима како би се, кроз реконструкцију центара за социјални рад и побољшање квалитета у пружању услуга социјалне заштите, побољшао квалитет живота свих грађана“, рекла је Телатин.