Aa

Aa

Подршка ширењу мреже миритеља и арбитара

Подршка ширењу мреже миритеља и арбитара

Подршка ширењу мреже миритеља и арбитара

Читај ми

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања подржало је идеју да се прошири мрежа миритеља и арбитара на територији целе Републике Србије, истакла је ресорна министарка проф. др Дарија Кисић на отварању прве интерактивне обуке миритеља и арбитара у 2022. години.

 

„Задовољство ми је што сада имамо укупно 92 миритеља и арбитара, од којих су многи изабрани за градове где их никада раније није било“, рекла је министарка Кисић, којој је директор Републичке агенције за мирно решавање радних спорова Ивица Лазовић уручио плакету за допринос развоју мирног решавања радних спорова.

 

Проф. др Кисић честитала је миритељима и арбитрима на досадашњим успесима у раду, наводећи да корист од њиховог рада имају сви, од запослених, послодаваца, до целог друштва и државе.

 

„Више пута у последње време, када се нова криза надвија над светском популацијом, истичемо колико су мир и стабилност неопходни и колико практично не можемо ништа да постигнемо ако нема мира и хармоније. Вашим ангажовањем развија се култура дијалога и међусобног уважавања“, навела је Кисић. 

 

Директор Ивица Лазовић захвалио је министарки Кисић и Министарству на подршци Агенцији и подршци у промовисању мирног решавања радних спорова.

 

Како је додао, Министарство је Агенцију укључило у израду сета нових прописа на којима се ради, чиме се још више промовише овај институт.