Aa

Aa

Подршка Немачке развојне банке КfW у области образовања и запошљавања младих Рома у вредности од преко 2,3 милиона евра

Подршка Немачке развојне банке КfW у области образовања и запошљавања младих Рома у вредности од преко 2,3 милиона евра

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председник Савета за унапређење положаја Рома и спровођење Декаде Рома, др Ненад Иванишевић, разговарао је данас са представницима Ромског образовног фонда. Једна од главних тема била је заједничка реализација пројекта ,,Унапређивање могућности за интеграцију и образовање Рома у Србији, поспешивање запошљивости младих Рома и реинтеграцију повратника“ вредан преко 2,3 милиона евра, који спроводи та фондација уз подршку Немачке развојне банке КfW.


Пројекат садржи две приоритетне области Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији и наредни кораци ће бити усмерени ка заједничкој сарадњи ресорног министарства и Фонда за образовање Рома у Србији ( РЕФ ).
Менаџерка пројекта за Србију, Наташа Кочић Ракочевић, истакла је да је пројектом планирано 500 стипендија за Роме у стручном образовању, 50 плаћених стажирања у периоду 2017-2019, а 75 свршених средњошколаца из стручних школа циљна су група за дугорочно запошљавање.
Пројекат ,, Унапређивање могућности за интеграцију и образовање Рома у Србији, поспешивање запошљивости младих Рома и реинтеграцију повратника“ спроводиће се у нашој земљи 30 месеци.