Aa

Aa

Подршка Министарства у циљу унапређења услова у Заводу за васпитање деце и омладине Београд

Подршка Министарства у циљу унапређења услова у Заводу за васпитање деце и омладине Београд

Подршка Министарства у циљу унапређења услова у Заводу за васпитање деце и омладине Београд

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања обишао је са својим сарадницима Завод за васпитање деце и омладине Београд где је се в.д. директора Иваном Јездићем разговарао о начинима помоћу којих ресорно Министарство може да помогне у циљу унапређења услова живота корисника.

 

Министар Ђорђевић истакао је да је Министарство упознато са тренутним, као и са затеченим стањем у овој установи, те да ће пружити сву могућу подршку, како би запослени и малолетници, који су корисници ове установе, имали много боље услове за живот и рад, него у неким ранијим временима.

 

„Сва деца у Србији морају да имају најбоље услове за одрастање, па чак и она која су у неком периоду свог детињства починили нешто лоше што их је довело у ову установу. Брига  о њима је веома важна и наша обавеза јесте да им пружимо адекватну помоћ како би даље кренули правим путем“, рекао је министар и додао да у овој установи бораве и страни малолетници који су у нашој земљи затечени без пратње родитеља или стараоца, те да је и о њима неопходно бринути на адекватан начин. 

 

Ђорђевић је навео да ресорно министарство штити права свих запослених и залаже се за обезбеђивање најбољих услова за рад, те да ће се и у овој установи активно залагати да те услове подигне на виши ниво.    

 

В.д. директора Завода за васпитање деце и омладине Београд Иван Јездић захвалио је министру на посети и личном залагању да се услови у овој установи унапреде и истакао да верује да ће се радом, трудом и максималним залагањем у томе и успети.  

 

Јездић је истакао и да је у току израда пројектне документације за реконструкцију целе зграде, која ће у наредном периоду бити реконструисана у сарадњи са Канцеларијом за управљање јавним улагањима и тиме ће се обезбедити много бољи услови живота за све кориснике. 

 

Како је навео, ове године Дом обележава 100 година постојања и биће му част да обележавању овог јубилеја присуствује министар.

 

Посети су присуствовали државни секретар Ненад Нерић и в.д. помоћника министра у Сектору за социјалну заштиту и бригу о породици Слађана Чабрић.