Aa

Aa

Подршка Министарства особама са инвалидитетом у Општини Тител

Подршка Министарства особама са инвалидитетом у Општини Тител

Читај ми

„Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и у наредном периоду пружиће додатну помоћ за унапређење услова живота особама са инвалидитетом који живе на територији Општине Тител“,  рекао је министар Ђорђевић приликом посете Удружењу параплегичара и квадриплегичара „Тиса“.

 

Mинистар Ђорђевић је, током разговора са представницима овог удружења, рекао да ће ресорно Министарство особама са инвалидитетом помоћи у два аспекта.

 

„У наредном периоду учинићемо све, у оквиру својих могућности, да решимо проблем недостатка приступних рампи на објектима у Тителу, који их још увек немају. Желимо да особе са инвалидитетом буду равноправни грађани ове земље и да учествују у свим друштвеним активностима, а своје свакодневне активности да обављају без потешкоћа“, рекао је министар.

 

Према његовим речима, Министарство ће заједно са општином Тител, корисницима овог удружења, који су до сада показали изузетан успех у спортским манифестацијама намењене особама са инвалидитетом, обезбедити и нова санитетских возила за те намене.

 

„Верујем да ће нас корисници, када добију нова возила, обрадовати још већим успехом на овим спортским манифестацијама, да ће освојити много медаља и пехара. Желео бих и да ове године на сајму „ЈЕДНАКИ“ представе свој успех, који ће бити и наш понос“, истакао је министар и додао да ће се посете оваквог типа наставити и у наредном периоду како би се, кроз разговор са корисницима, лично уверио у право стање ствари и тако учинио све што је у домену овог Министарства да се одређени проблеми реше у што краћем року.

 

Ђорђевић је такође напоменуо да се активно ради и на побољшању услова рада центара за социјални рад у целој Србији. Он је истакао да запослени у овим установама обављају веома тежак и одговоран посао и да морају имати веће плате, што ће се и остварити од јануара следеће године. Како каже, на тај начин ће и онима, којима је помоћ потребна, иста бити пружена на највишем могућем нивоу, што и јесте циљ Владе Србије.