Aa

Aa

Подршка Краљевине Холандије Републици Србији на путу ка Европској унији

Подршка Краљевине Холандије Републици Србији на путу ка Европској унији

Подршка Краљевине Холандије Републици Србији на путу ка Европској унији

Читај ми

Државна секретарка Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић разговарала је данас са амбасадором Краљевине Холандије у Републици Србији Јоустом Реинтјесом.

 

Главне теме састанка биле су унапређење сарадње у областима које су у надлежности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и европске интеграције.

 

У складу са новом методологијом Европске уније, државна секретарка упознала је амбасадора Реинтјеса са кластерима у којима се налазе Преговарачко поглавље 19 и Преговарачко поглавље 2, као и са реализацијом активности које се односе на доношење законодавног и стратешког оквира које прдвиђају та поглавља.

 

Стана Божовић је навела да би подршка Краљевине Холандије Републици Србији у европским интеграцијама била значајна, а посебно приликом примене Стратегије деинституционализације  и развоја услуга социјалне заштите у заједници 2022-2026.

 

Амбасадор Јоуст Реинтјес рекао је да Холандија сматра да Србија треба да буде део Европске уније, као и остале земље Западног Балкана, и да је Холандија заинтересована да ресорном министарству пружи експертску подршку у одређеним областима, које ће се одредити у складу са консултацијама са Министарством рада и социјалне политике Холандије и Делегацијом Европске уније у Београду.

 

Састанку су присуствовале помоћнице за међународну сарадњу и социјалну заштиту Јасмина Пекмезовић и Биљана Зекавица.