Aa

Aa

Подршка Гватемале Србији у области запошљавања

Подршка Гватемале Србији у области запошљавања

Подршка Гватемале Србији у области запошљавања

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић одржала је онлајн састанак са министром рада Гватемале Рафаелом Еугенијом Родригесом Пелисером са којим је разговарала о могућностима унапређења билатералне сарадње две земље пре свега у области запошљавања.

 

Министарка Кисић Тепавчевић истакла је да Србија Гватемалу сматра пријатељском земљом и нагласила да се следеће године обележава чак 140 година од успостављања дипломатских односа две земље.

 

Како је навела Кисић Тепавчевић, Србија настоји да настави са привлачењем нових инвестиција и заинтересована је за запошљавање страних држављана, што се односи и на држављане Гватемале. 

 

Такође, министарка је навела и да је Република Србија спремна да отпочне унутрашњу процедуру за започињање преговора и израдила је текст споразума о запошљавању.

 

Министар рада Гватемале Рафаел Еугенио Родригес Пелисер навео је да је његова земља отворена за сарадњу са Србијом у многим областима. Како је истакао, област запошљавања је од посебног интереса.