Aa

Aa

Подршка амбасаде Руске Федерације у организацији манифестације „Бесмртни пук“

Подршка амбасаде Руске Федерације у организацији манифестације „Бесмртни пук“

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и самостални саветник Саша Дујовић разговарали су са делегацијом амбасаде Руске Федерације у Републици Србији, представницима Руског дома и старешином Ноћних Вукова Дејаном Ристићем о сарадњи поводом обележавања манифестације „Бесмртни пук“.

 

Министар Ђорђевић истакао је да ће се шетња „Бесмртни пук“, организована у част Дана победе, обележавати сваке године истог датума, као и да ће бити уврштена у државне догађаје, с обзиром на дугогодишње братске односе Србије и Русије.

 

„Заједничка историја наше две земље не сме никада да се заборави, већ да се преноси и на будуће генерације. Очување сећања на учеснике и жртве Другог светског рата оба народа је нешто што Србија и Русија морају да негују истовремено обезбеђујући достојанствено место у друштву и за њихове потомке“, рекао је министар и додао да ће ове године на челу манифестације у Београду бити заменик градоначелника Горан Весић.

 

Очекујемо да ће ове године манифестација бити организована у још 12 градова Србије, који су показали интересовање за организацијом. Министарство ће подржати све иницијативе.

 

Ђорђевић је такође подсетио да је о начину обележавања ове манифестације већ разговарао са амбасадором Русије Александром Чепурином, који је захвалио министру на личном ангажовању и поручио да је Дан победе за Русију празник општенационалног поноса, када се чува памћење на храброст војника који су животе дали за слободу и бољу будућност својих потомака.

 

Састанку су присуствовали и представници Међународног центра за очување и истраживање културно - историјског наслеђа Источне Европе „Меморијал“ који су, заједно са амбасадом Руске Федерације и старешином организације Ноћни Вукови, потврдили своје учешће у организационом одбору и похвалили министра Ђорђевића за иницијативу коју је покренуо, а којом ће се односи Србије и Русије још више учврстити.