Aa

Aa

Почиње нови круг наградне игре „Узми рачун и победи“

Почиње нови круг наградне игре „Узми рачун и победи“

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић представио је правила наградне игре "Узми рачун и победи 2018 – први круг“, која има за циљ подизање свести грађана и привреде о значају сузбијања сиве економије и мотивацију за поштовање прописа и нагласио да ће наградни фонд за ову годину износити укупно 117,3 милиона динара.

 

„Влада Републике Србије иде корак даље и одлучила је да ове године увећа наградни фонд. Жели да мотивише грађане да се едукују о томе шта значи фискални рачун, наплата пореза, као и да увиде да и они имају корист од тога, а не само држава. У борби против сиве екомоније потребно је да сви узмемо учешће заједно, и држава и грађани, јер једино тако ће она бити ефикасна“, истакао је Ђорђевић и додао да је Влада Републике Србије, још у 2014. години, када је њен председник био Александар Вучић, поставила борбу против сиве економије као стратешки циљ, а да садашња Влада на челу са председницом Аном Брнабић успешно наставља истим путем.

 

Министар је подсетио да је Инспекторат за рад, при Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, ове године је отпочео акцију сузбијања рада на црно који представља велики пројекат и део је акције Владе Републике Србије.

 

„Пореска управа и Инспекторат за рад потписали су протокол о сарадњи у циљу ефикаснијег сузбијања сиве економије, а први резултати рада биће представљени на крају првог квартала 2018. године. Грађани могу коначно да виде да држава брине о њима, обезбеђујући им боље услове за сигурнију и лепшу будућност“, рекао је Ђорђевић и додао да сваком наплатом фискалног рачуна држава може изградити део новог пута, обновити неке установе, изградити вртић, школу јер је циљ Републике Србије да буде раме уз раме са најсавременијим државама Европске уније.

 

Наградна игра "Узми рачун и победи 2018 – први круг“ трајаће од 3. до 31. марта и у њој ће бити подељене бројне вредне награде у четири извлачења. Право да учествују имају све пунолетне особе са пребивалиштем или боравиштем на територији Републике Србије. Учесници у наградној игри потребно је да шаљу коверте које садрже најмање 10 фискалних рачуна или 10 потврда за плаћање картицом (слипова), издатих на територији Републике Србије, минималне вредности од 100 динара по фискалном рачуну, односно „слипу“, а који нису старији од 1. јануара 2018. године.