Aa

Aa

Почели преговори са Кином о заштити радника на раду

Почели преговори са Кином о заштити радника на раду

Читај ми

БЕОГРАД - Србија и Кина почеле су преговоре о сарадњи у области заштите радника на раду, што је од огромног значаја за обе земље, најавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Вулин је потписао писмо о намерама за сарадњу у области социјалне сигурности са замеником кинеског министра за људске ресурсе и социјалну сигурност Јангом Џимингом.

После потписивања тог писма, делегације две земље убудуће ће интезивно радити на постизању споразума о социјалном осигурању, рекао је Вулин новинарима, после потписивања тог документа.

Од великог је значаја је да је земља, величине Кине, за само неколико месеци одлучила да у овој области сарађује са Србијом, која Кини није земља која је на листи приоритета, истакао је Вулин.

Он је подсетио да је Кина велики инвеститор у Србији и да доста кинеских послодаваца и радника ради код нас, који ће постизањем споразума бити заштићени, као и наши радници и послодавци који раде у Кини.

Србија овим показује да се понаша као добро уређена и организована земља, која води рачуна о својим, али и о интересима свих који раде у Србији, поручио је Вулин.

Он је казао да је ова сарадња, резултат великог бизнис форума Кине и земаља региона, који је у децембру прошле године одржан у Београду и када је договорено доста заједничких пројеката са Кином.

Џиминг је изразио задовољство због сарадње са Србијом у тој важној области социјалне сигурности и најавио да се ти послови сада убрзавају.

У кратком времену смо постигли значајан напредак и мотивисани смо за даљу сарадњу, посебно када се има у виду добра политичка, економска и трговинска сарадње две земље, рекао је Џиминг.

Он је додао да ће потписивање споразума у области социјалног осигурања између Србије и Кине повећаће сигурност радника, али и међусобно поверење између два народа.