Aa

Aa

Отворена традиционална хуманитарна изложба ускршњих јаја Удружења особа са инвалидитетом „Победник“

Отворена традиционална хуманитарна изложба ускршњих јаја Удружења особа са инвалидитетом „Победник“

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је традиционалну хуманитарну изложбу ускршњих јаја, која су офарбали и украсили чланови Удружења особа са инвалидитетом „Победник“, а која је инклузивно – хуманитарног карактера.

 

Министар Ђорђевић похвалио је чланове удружења, као и све оне који су својим идејама и радом учествовали у овој хуманитарној изложби и истакао да ће ресорно министарство наставити да пружа подршку особама са инвалидитетом и обезбеди им још боље услове живота.

 

„Министарство има активну сарадњу са Удружењем особа са инвалидитетом „Победник“ и верујемо да ће се она наставити и у наредном периоду. Сва удружења која раде на овакав хуманитарни начин имаће увек подршку Министарства и мене лично. Посебно ми је драго што свако од нас на овај начин има прилику, да у оквиру својих могућности, пружи финансијску подршку и тако помогне онима којима је помоћ потребна, јер тиме постајемо квалитетније друштво у којем разлике међу људима не постоје“, рекао је Ђорђевић.

 

Председник Удружења „Победник“ Момчило Савић захвалио је министру Ђорђевићу на подршци коју пружа овом удружењу и на томе што је и ове године, као и претходних издвојио време да дође на изложбу ускршњих јаја, која се одржава 7. пут.

 

„Ускршња јаја заједно су осликавала деца из редовне основне школе „Гаврило Принцип“, деца из Дома у Сремчици и волонтери Црвеног крста Раковица са децом из нашег удружења. Циљ нам је да офарбамо 1000 јаја и да она, која не продамо, поделимо деци која леже на Институту за мајку и дете, а од прикупљених средстава им купимо слатко слане пакетиће и тако им учинимо малу радост на велики хришћански празник”, рекао је Савић и истакао да ова изложба не би била могућа без подршке ресорног министарства.