Aa

Aa

Отворена ординација за вештачење ПИО фонда у Бачкој Паланци

Отворена ординација за вештачење ПИО фонда у Бачкој Паланци

Читај ми

БАЧКА ПАЛАНКА - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин присуствова је данас отварању ординације за медицинско вештачење ПИО фонда у Бачкој Паланци.

Вулин је том приликом рекао да је Министарство на чијем је челу отварањем те ординације наставило са праксом приближавања установа грађанима и корисницима.

"Много је лакше и практичније да лекари дођу овде и на лицу места изврше вештачења, него да, као што је то био случај прошле године, више од 1.100 корисника из Бачке Паланке путује у Нови Сад на вештачење", рекао је Вулин.

Говорећи о продужењу рока у ком војни пензионери могу поднети захтев за вансудско поравнање са ПИО фондом, Вулин је рекао да је тај рок продужен до краја године.

"До сада је око 2.000 војних пензионера поднело захтев за вансудско поравнање што ће значајно смањити трошкове како држави тако и њима самима", казао је Вулин.

Директор Покрајинског ПИО фонда Славко Имрић рекао је да је отврањем ординације за медицинско вештачење у Бацкој Паланци, омогућено житељима те општине да вештачења о степену инвалидности и степену телесних оштећења обављу у Бачкој Паланци и да не морају због тога, као до сада да путују у Нови Сад.