Aa

Aa

Отворена испостава ПИО фонда у Гроцкој

Отворена испостава ПИО фонда у Гроцкој

Читај ми

БЕОГРАД - У Гроцкој је данас отворена испостава Републичког фонда ПИО, Филијале за град Београд, а министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин поручио је том приликом да је то још један корак ка приближавању корисницима.

"Руководство ПИО фонда има правилну орјентацију и разуме потребу да се приближимо корисницима. То радимо са жељом да будемо на услузи својим корисницима, ми смо ту због њих. Зато се данас отвара испостава у Гроцкој, где ће 14.114 осигураника и нешто више од 13.000 пензионера моћи да задовољи све своје потребе", рекао је Вулин новинарима.

Додао је да је по броју осигураника и пензионера то град величине Бачке Паланке и да није логично да такав град нема своју испоставу ПИО фонда.

Грађани Гроцке, како је истакао, у будуће неће морати да одлазе до центра Београда и губе време усред бербе, жетве, сетве, веће ће сва своја права моћи да остваре у Гроцкој.

"Такав тренд ће се наставити, па ће се овде радити и вештачење за туђу негу и помоћ. Неће бити ниједног разлога да одлазите у централу Филијале Београд. То је добра вест за становнике Гроцке, а ускоро и за становнике Калуђерице који ће добити своју испоставу", истакао је министар.

Директо Филијале за град Београд Милан Тодоровић рекао је да је испостава у Гроцкој четврта испостава те филијале и да ће грађани Гроцке по први пут имати прилике да своја права из пензијског осигурања остварују у својој општини.

Ту ће, објаснио је, моћи да подносе све врсте захтева, да комплетирају захтеве, да подносе све врсте пријава на осигурања, пријаве М4, све врсте потврда и уверења.

"Грађани Гроцке неће морати да иду у Немањину 30, тиме ће се растеретити шалтери филијале Београд. На овај начин мрежа организационих јединица Фонда се и даље шири, а услуга се приближава корисницима", рекао је Тодоровић, додајући да ће квалитет услуга ПИО фонда на тај начин бити побољшан.

Додао је да је у плану проширивање броја испостава, најпре на Чукарици.

Заменица председника општине Гроцка Јасмина Мандић захвалила се министру Вулину што је брзо изашао у сурет захтеву да се отвори испостава у Гроцкој, која има преко 100.000 становника.

Потреба за тим, како је навела, постоји, а у плану је ускоро и отварање испоставе у Калуђерици, такође великом насељу.