Aa

Aa

Отворен Ускршњи базар рукотворина жена избеглица

Отворен Ускршњи базар рукотворина жена избеглица

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, присуствоваo je данас у тржном центру ,,Стадион“ отварању традиционалног Ускршњег базара женске радиности, који се одржава под покровитељством Фондације Њ. К. В. принцезе Катарине.


Иванишевић је на отварању рекао да је иницијатива принцезе Катарине значајна за интеграцију оних који су морали да напусте своје домове и створе нови живот. ,,Србија је показала да је земља у којој су сви добродошли без дискриминације, стога ће Влада Републике Србије и ресорно министарство наставити да воде рачуна о свим својим грађанима на најбољи могући начин“, поручио је државни секретар. Он је позвао Београђане да купе изложене радове и тако дају свој допринос тој хуманој манифестацији.
Отварајући Базар принцеза Катарина је истакла ће сав приход од продаје ићи женама које су израдиле рукотворине да би издржавале своје породице. Она је такође позвала све да посете тржни центар ,,Стадион“ и купе њихове радове.
Ускршњи базар осмишљен је да помогне расељеним, избеглим и социјално угроженим особама које своје породице издржавају продајом рукотворина. На празничном базару своје радове изложила су и деца са инвалидитетом.