Aa

Aa

Отворен Сајам безбедности здравља на раду

Отворен Сајам безбедности здравља на раду

Читај ми

 
БЕОГРАД - Међународни сајам превенције и реаговања у ванредним ситуацијама и безбедности и здравља на раду - 112 ЕXПО отворен је данас у Београду уз поруку да превенција и улагање у превентиву није трошак, већ инвестиција захваљујући којој се могу спасити људски животи.

Покровитељи сајма који ће трајати до 26. септембра су Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарство унутрашњих послова (МУП) - Сектор за ванредне ситуације - Управа за безбедност и здравље на раду.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је том приликом да годишње у Србији у просеку на радном месту настрада 35 људи, а да би њихови животи могли да се спасу ако бисмо се више бавили превентивом, послушали савете инспектора рада и када не би штедели на људским животима.

Послодавци не би требало да гледају инспекторе као непријатеље, и да се људски животи могу спасити, а тешке последице превентивним деловањем и радом ублажити или спречити, казао је Вулин.

Он је рекао да ће његово министарство ускоро почети рад на измени Закона о безбедности и здрављу на раду, како би се унапредило стање у тој области.

Вулин је замолио послодавце да имају у виду да превенција није трошак, већ инвестиција захваљујући којој се могу сачувати људски животи.

Ова манифестација посвећена је свеобухватној заштити од пожара, поплава, земљотреса, хемијских акцидената и других катастрофичних ситуација, несрећа и опасности по људске животе и материјална добра, као и безбедности и здрављу на радном месту.

Више од 70 директних излагача представиће око 150 брендова из двадесетак земаља у области комплексних система, технике и опреме за реаговање у ванредним ситуацијама, превентивне заштите у области безбедности и здравља на раду, спасавања, хитне медицинске помоћи, личне и колективне заштитне опреме.