Aa

Aa

Отворен Клуб за старе у Раковици

Отворен Клуб за старе у Раковици

Читај ми

БЕОГРАД - У Раковици је данас отворен Клуб за старе, а том приликом је речено да је Влада Србије за услуге у заједници ове године издвојила рекордних 400 милиона динара, а Град Београд за следећу годину планира отварање још три таква клуба.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је да је ове године издвојена рекордна количина новца у историји социјалне заштите за услуге у заједници - 400 милиона динара, а да је прошле године било издвојено 50 милиона динара.

Та средства се, објаснио је, користе за све којима је потребна помоћ, а у циљу да буде постигнут исти квалитет социјалне заштите.

"Нама су наши стари једна од важнијих ствари. Овај дом је мали знак пажње, више него захвалности, да вам кажемо колико ценимо све што сте урадили у свом животу. Ово је само мали знак пажње и начин да вам кажемо хвала за све што сте радили и што ћете ради, јер има пуно тога што можемо да радимо заједно", рекао је Вулин.

Како је додао, старији суграђани су још једном задужили Србију када су одлучили да помогну у спровођењу мера Владе Србије.

"Још једном сте задужили Србију, прво у младости када сте градили путеве, школе, болнице, а сада још једном када сте рекли спремни смо да пмогнемо, јер наши синови и уници треба да живе боље. Не можемо довољно да вам се захвалимо", навео је Вулин.

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да је отварањем Клуба за старе у Раковици испуњено обећање дато на Сајму "Треће доба", да је то пример одговорне социјалне политике града, града који брине о онима који су град највише задужили.

На општини Раковица постоји 211 корисника услуге помоћи у кући и 27 геронтодомаћица, рекао је Мали, позивајући старе да користе ту услугу.

"Ово је 24 клуб за старе на територији Београда, ове године отворили смо три. Наредне године још три, већ у јануару на Звездари, у Барајеву и Сопоту", рекао је Мали.

Председница клубова и дневних боравака пензионера града Београда Надежда Николић захвалила се свима који су помогли отварање Клуба пензионера у Раковици, наводећи да су тиме најстарији суграђани у том делу града добили прилику да изађу из својих домова и учине свој живот богатијим.