Aa

Aa

Отворен Центар за физикалну медицину у заводу Мале пчелице

Отворен Центар за физикалну медицину у заводу Мале пчелице

Читај ми

КРАГУЈЕВАЦ - Више од 900 корисника Завода та смештај старих лица "Мале пчелице" убудуће ће имати бољу здравствену заштиту, након што је данас у тој установи отворен модерни Центар за физикалну медицину и рехабилитацију.

Центар у оквиру Завода данас су свечано отворили министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, градоначелник Крагујевца Радомир Николић и директор Завода Владица Станојевић.

У реновирање и опремање центра, Завод је уложио пет милиона динара сопствених средсрава, а ту ће медицинску негу добити сви корисници који имају проблема са кичмом, преломима...

Министар Вулин је накок отварања Центра поручио да ће министарство наставити са оријентацијом да у што већој мери изједначи квалитет живота, без обзира на то где живе, јер сви имају право на исту заштиту.

Додао је да је, накок 40 година колико Завод постоји, било крајње време да се корисницима омогући боља здравствена заштита.

"Ово је од огромног значаја, али без рада запослених и њихове љубави према корисницима, ништа не би било могуће", подвукао је министар.

Вулин је нагласио да је у протекле две године уложено 1,44 милијарде динара у социјалну заштиту, што су, како је рекао, највећа улагања у историји социјалне заштите, и поред мера штедње и фискалне конолидације.

Он је захвалио премијеру на подршци влади у њеном опредељењу да се штеди на свему осим на социјалној заштити.

"Живот најсиромашнијих не сме да буде угрожен ни у њиховим домовима ни у установама заштите и "Мале пчелице" су добар пример", рекао је Вулин.

Он је додао да је Министарство до сада уложило 12 милиона динара у пројекте "Малих пчелица" истичући да је задовољан резултатима.

"Мале пчелице су посебно значајне јер својим радом и средствима, али и кроз радну терапију корисника побољшавају њихов положај", рекао је Вулин.

Он је навео да ће Министарство наставити да помаже Заводу.Директор Завода Владица Станојевић истакао је да је Центар за физикалну медицину и рехабилитацију велика ствар, након 43 године постојања, те да је много учињено да се подигне ниво здравствене корисника.

"У последње три године купили смо неопходну опрему, али нисмо имали простор. Сада имамо уређен Центар уместо старе картонаже, а све су то урадили наши запослени", рекао је Станојевић.