Aa

Aa

Отворен "Балкански скок пријатељства 2015"

Отворен "Балкански скок пријатељства 2015"

Читај ми

ЛИСИЧЈИ ЈАРАК - Манифестација "Балкански скок пријатељства 2015" отворена је данас на спортском аеродрому "Лисичји јарак", међутим киша је спречила падобранце да првог дана покажу своје вештине.

У наредна четири дана на аеродрому Лисичји јарак падобранци ће извршити скокове у неколико дисциплина, а српским падобранцима придружиће се и колеге из Русије, Француске, Бугарске, Словеније, Хрватске, БиХ, Македоније, Црне Горе...

Министар за рад, запошљавање, социјална и брачка питања Александар Вулин је, отварајући скуп, поручио падобранцима да се њима Србија поноси јер, како је рекао, без њихове храбрости и пожртвовања не би било ни наше земље.

"Момци који тек треба да скачу имају на кога да се угледају и на кога да лице. Ваша имена и дела су часна", поручио је Вулин.

Како је рекао, падобранци су понос сваке армије.

"Ови људи су бивши борци, и држава не сме да их заборави већ мора да буде поносна на њих. Ја сам данас овде да им се захвалим на храбрости и пожртвованости и свему што су урадили за ову земљу", рекао је Вулин.

Министар је додао да је и сам желео да скочи падобраном као и да му је жао шсто му лоши временски услови то нису дозволили, али да се нада да ће већ на следећој манифестацији стајати међу падобранцима.

"Балкански скок пријатељства" се одржава већ 20 година, а организује га Клуб ветерана 63. падобранске бригаде.

Манифестација се одржава уз помоћ и подршку Министарства унутрашњих послова, Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питања, Министарства омладине и спорта, Ваздухопловног савеза Србије, падобранских клубова "Феникс" и "Сребрни змај" и Председништва Републике Српске у Србији.