Aa

Aa

Отворен адаптирани Центар за социјални рад у Власотинцу

Отворен адаптирани Центар за социјални рад у Власотинцу

Читај ми

ВЛАСОТИНЦЕ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин отворио је данас адаптирану зграду Центра за социјални рад за опстине Власотинце и Црна Трава и том приликом навео да такви центри представљају стуб социјалне заштите.

Он је истакао да 14.000 запослених у Министарству рада свакодневно брине о више од 700.000 корисника.

''Сматрамо да је приоритет државе да се обнове центри за социјлани рад и све установе социјалне заштите. Управо због тога спроводимо процес лиценцирања и улажемо до сад највећа средства у обнављање свих институција за социјални рад'', рекао је Вулин додајући да министарство води рачуна о равномерној развијености читавог система на читавој територији Србије.

Наводећи да су Власотинце неразвијена, сиромашна, општина која припада четвртој категорији, он је истакао да у тој општини живе људи који имају право да се према њима односи достојанствено и да се задовоље све њихове потребе.

Како је истакао, управо зато је министарство уредбом о наменским трансферима ове године одредила за Власотинце 3,550 милиона динара што ће бити довољно да се све постојеће услуге у заједници, услуге социјалне заштите, сачувају.

''На тај начин штедимо мало у буџету локалне самоуправе, поможемо да се све услуге задрже, да се боравак за децу сачува, да се сачува све оно што је важно, а да наши корисници ни на који начин не осете терет кризе и мањак новца у буџету'', рекао је Вулин.

Он је навео и да је Министарство рада, које је највише уштедело од свих министарстава, више од четири милијарде динара, успело и са смањеном количином новца да повећа обим услуга и крене у процес обнављања институција.

''Држава брине и води рачуна о социјално угроженима, али води рачуна и о свим онима који су на бризи Министарства рада'', рекао је Вулин.

Према његовим речима, у прошлом месецу за сва права која се остварују кроз министарство - од новчане социјалне помоћи, дечијих и родитељских додатака, туђе неге и свега онога што пролази кроз буџет Србије издвојено је и исплаћено више од четири милијарде динара.

''Водимо такву политику да се инфлацијом не обезвређују зараде и надоканаде. Тако ће се наставити и у будућем периоду и свака следећа влада сигурно неће моћи да има другачију социјалну политику од наше, а то је реална политика која води рачиуна о свом кориснику и не смањује социјалан права'', рекао је Вулин.