Aa

Aa

Отварање нових поглавља у сарадњи Србије и Холандије

Отварање нових поглавља у сарадњи Србије и Холандије

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Холандије Хендриком ван ден Долом о проширивању сарадње две земље у областима које су у надлежности ресорног министарства.

 

Министар Ђорђевић констатовао је да су инвестиције Холандије, која је једна од највећих страних инвеститора у нашој земљи,  важан и стабилан показатељ повољног окружења за улагање у Републици Србији.

 

,,Свака нова фабрика и свака нова инвестиција значи отварање и нових радних места, што је за грађане Србије од немерљивог значаја. Из тог разлога, Министарство на чијем сам челу жели да постојеће добре билатералне односе Србије и Холандије подигне на виши ниво“, рекао је Ђорђевић додавши да је сарадња две земље добра, али да постоји простор за њено унапређење.

 

Њ.Е. Хендрик ван ден Дол поручио је да Холандија снажно подржава Србију на њеном европском путу, узимајући у обзир спроведене реформске активности и политику која доприноси регионалној стабилности. Његова екселенција сложила се са ставом министра Ђорђевића да ће унапређење постојеће сарадње бити од великог значаја за обе земље.