Aa

Aa

Одржана Скупштина Националне организације особа са инвалидитетом Србије

Одржана Скупштина Националне организације особа са инвалидитетом Србије

Одржана Скупштина Националне организације особа са инвалидитетом Србије

Читај ми

Државни секретар министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић и Биљана Барошевић, помоћник министара у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом, присуствовали су отварању 9. редовне Скупштине Националне организације особа са инвалидитетом Србије (НООИС-а).

 

Државни секретар Нерић, истакао је да Министарство и министар Зоран Ђорђевић, пружају изузетну подршку раду НООИС-а.

 

„Приоритетне активности министарства усмерене су ка наставку решавања проблема, системским приступом, ради додатног унапређења положаја особа са инвалидитетом. С тога, у плану за 2019. годину имамо организовање другог сајма „Једнаки“, израду и доношење Стратегије унапређења положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији за период до 2024. године, као и Акционог плана за имплементацију Стратегије унапређења положаја особа са инвалидитетом за период до 2024. године“, рекао је Нерић.

 

Према његовим речима, ресорно министарство планира реализацију стратешких пројеката усмерених на обезбеђивање просторно-техничких капацитета савезима и удружењима особа са инвалидитетом, кроз адаптацију објеката које користе савези и удружења, као и кроз набавку опреме и намештаја неопходних за несметану реализацију активности поменуте организације.

 

Такође, државни секретар, истакао је и да Министарство активно ради на остварењу повећање приступачности институција од јавног значаја у свим градовима и општинама Републике Србије, како би исте биле доступније особама са инвалидитетом.

 

Скупштини Националне организације особа са инвалидитетом Србије присуствовали су и Милан Стошић, председник НООИС-а, Иванка Јовановић, извршна директорка НООИС-а, Светлана Влаховић, потпредседница НООИС-а као и 26 делегата из 14 Савеза особа са инвалидитетом у Републици Србији, чланице НООИС-а.