Одржана комеморација државном секретару Неговану Станковићу

Одржана комеморација државном секретару Неговану Станковићу

Читај ми

Комеморација државном секретару Неговану Станковићу, који је изненада преминуо у својој 58. години, одржана је данас у Дому војске.

 

Први потпредседник Владе Републике Србије, председник Социјалистичке партије Србије и министар спољних послова Ивица Дачић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић опростили су се од свог колеге истакавши да је Негован био изузетно вредан човек, пожртвован и велики борац за права свих оних који су се борили за своју земљу.

 

Комеморацији су присуствовали чланови породице, родбине, блиски сарадници и многобројни пријатељи.

Негован Станковић  рођен је 24. јануара 1960. године у Себеврању код Врања, где је завршио основну школу. Средњу школу унутрашњих послова похађао је у Каменици, а дипломирао на Правном факултету.

Радни век почео је као полицајац, да би касније радио у Спортској хали Врање, као управник хале, а након тога у Министарству рада и социјалне политике на позицији државног секретара у више мандата.

 

Негован Станковић био је велики спортиста и хуманитарни радник. У више мандата био је члан Главног одбора СПС и члан Извршног одбора Главног одбора СПС-а, а смрт га је затекла на позицији члана ИО ГО СПС-а.

Отац је двојице синова.