Aa

Aa

Одржана 94. седница СЕС-а

Одржана 94. седница СЕС-а

Одржана 94. седница СЕС-а

Читај ми

Након 94. седнице Социјално – економског савета, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, који је председавао седницом, представио је најбитније тачке дневног реда о којима се дискутовало.

 

Према речима министра, позитивна мишљења добијена су за давање проширеног дејства посебног колективног уговора за Комунална предузећа на територији Републике Србије, на Нацрт закона о зашити потрошача као и на предлог о укидању одређених конвенција Међународне организације рада, а разматран је и финансијски план СЕС-а за 2020. годину.

 

„Сматрамо да је рад СЕС-а од велике важности за све грађане Србије и у складу са тим ћемо након разматрања, с обзиром да је у надлежности министарства, одлучити о могућности за повећање финансијских ради унапређења рада СЕС-а“, рекао је министар.  

 

Ђорђевић је истакао и да су, на основу извештаја о раду СЕС-а за 2019. годину, дате одређене препоруке које су усвојене и додао да је предложено да те препоруке буду размотрене и када је у питању Закон о СЕС-у, које радне групе тренутно израђују.

 

Како је рекао министар, на седници се расправљало и о иницијативи за измену Закона о порезу на доходак грађана, предлогу о измени и допуни Правилника о остваривању права на повраћај ПДВ-а као и о информација о проблему који је настао приликом достављања пореза на имовину за 2019. и 2020. годину.

 

На следећој седници дискутоваће се о дискриминацији на тржишту рада, на основу материјала Повереника за заштиту равноправности  који је достављен свим члановима СЕС-а као и о положају синдиката.

 

Седници су присуствовали и председник УГС "Независност" Зоран Стојиљковић, председник Уније послодаваца Србије Милош Ненезић и потпредседник Душко Вукотић Душко Вуковић, потпредседник Савеза самосталних синдиката Србије.